دیدار علی لاریجانی با وزیر دفاع سعودی؛ خالد بن سلمان/گفت‌و‌گو پیرامون تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات رایزنی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران رئیس سازمان انرژی اتمی: سفر به وین با دستاورد‌های مهم به پایان رسید نتانیاهو: با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهم کرد رویترز: اولین بسته‌های کمک تسلیحاتی آمریکا تحت ریاست ترامپ به اوکراین ارسال می‌شود دبیرکل سازمان ملل: هنوز فرصت برای جلوگیری از فعال‌سازی مکانیزم ماشه وجود دارد جزئیات دیدار لاریجانی با ولیعهد عربستان سعودی سفیر ایران: به موضع ایروان و باکو درباره عدم تغییر مرز‌ها و حضور نیرو‌های خارجی اعتماد داریم آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد حمله جنگنده‌های اسرائیل به بندر الحدیده یمن اعلام ملاحظات ایران درمورد بیانیه دوحه راجع به تجاوز اسرائیل به قطر عراقچی: کشور‌های اسلامی و منطقه به شکل ملموس تهدید اسرائیل را حس کرده‌اند بیانیه پایانی نشست دوحه: همبستگی مطلق با قطر/هشدار نسبت به پیامد‌های هرگونه تصمیم اسرائیل برای الحاق بخشی از سرزمین‌های اشغالی عراقچی: کشور‌های اسلامی تهدیدات اسرائیل را به‌طور ملموس احساس کردند شورای همکاری خلیج فارس: مکانیزم دفاعی مشترک را فعال می‌کنیم

شمخانی:ایران به هرگونه اقدام علیه امنیت خود واکنش قاطع نشان می‌دهد

دریابان علی شمخانی گفت: ایران ضمن رصد تحرکات مداخله جویانه رژیم صهیونیستی و امریکا، به هر اقدام آسیب زا به امنیت خود واکنش قاطع نشان می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۶ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 April 27
کد خبر: ۱۳۱۲۶۱

به گزارش راهبرد معاصر دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، در دیدار با محمد حلبوسی رئیس پارلمان عراق با اشاره به پیوندهای ناگسستنی فرهنگی، سیاسی و امنیتی میان ایران و عراق گفت: جمهوری اسلامی ایران ثبات سیاسی و امنیت پایدار در عراق را ضرورتی ملی و منطقه ای می داند و آمادگی دارد چون گذشته از همه ظرفیت های خود برای تحقق خواست و اراده مردم عراق استفاده کند.

وی قانون اساسی و رویه های حقوقی عراق را مبنای مناسبی برای عبور از چالش‌های سیاسی در این کشور عنوان کرد و افزود: منابع و ثروت ملی عراق زمانی می تواند در مسیر توسعه همه جانبه کشور استفاده شود که استحصال و صادرات آن صرفا با مدیریت و نظارت دولت مرکزی انجام شود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به برخی اقدامات غیر قابل قبول که از داخل خاک عراق علیه منافع ایران انجام می شود، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ رویکرد مقابله هوشمندانه با تهدیدات، ضمن رصد کامل تحرکات مداخله جویانه رژیم صهیونیستی و امریکا و جریان های وابسته به آنان با اقتدار به هر گونه اقدامی که بخواهد به امنیت ایران و منطقه آسیب وارد کند؛ واکنش سریع و قاطع نشان خواهد داد.

شمخانی با بیان اینکه بازگشت عراق به جایگاه واقعی خود در جهان اسلام و دنیای عرب نقش تعیین کننده ای در ایجاد ثبات و امنیت در متطقه دارد، افزود: همکاری همه جانبه برای ایجاد عراق قدرتمند، ثروتمند، توسعه یافته و با ثبات در همسایگی ایران، سیاست دائمی و غیر قابل تغییر جمهوری اسلامی است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: شرکت های ایرانی آمادگی دارند با حضور در پروژه های اقتصادی و فنی عراق روند همکاری های دو کشور در این حوزه را بیش از گذشته تقویت کنند.

در این دیدار محمد حلبوسی رئیس پارلمان عراق نیز با اشاره بر دوستی پایدار دو کشور بر تقویت بیش از پیش مناسبات تهران – بغداد تاکید کرد.

حلبوسی با اشاره به رویکرد ضد اسراییلی دولت و ملت عراق خاطر نشان کرد: پارلمان عراق در حال تهیه طرحی برای جرم انگاری همکاری و رابطه با اسراییل است تا از این طریق از هرگونه اقدام احتمالی برای گام برداشتن در این مسیر جلوگیری ‌کند.

رییس پارلمان عراق گفتگوی مستمر و همکاری مشترک گروه‌های اصلی مذهبی و قومی در عراق را شرط شکل گیری دولتی کارامد و مقتدر در این کشور عنوان کرد و افزود: ایران بدلیل نفوذ معنوی در میان برخی گروه های مذهبی و سیاسی درعراق می تواند نقش مهمی در شکل گیری انسجام سیاسی در این کشور داشته باشد.

وی با تاکید بر ضرورت توسعه همکارهای همه جانبه میان دو کشور بویژه استمرار صادرات گاز ایران به عراق گفت: هرچند بدلیل تحریم های آمریکا مشکلاتی در زمینه پرداخت طلب ایران ناشی از صادرات گاز به عراق وجود دارد اما با تلاش مستمری که در حال انجام است، امیدواریم بزودی این مشکل برطرف شود./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار